Tre nätter kvar!!

Endast tre nätter kvar på Jeppes elevhem!! På fredag smäller det!! Det går knappt att fatta att jag, Mikaela Nilsson, 20 år, ska ta studenten!! Jag längtar så att jag kan dö!

Idag frågade läraren som jag har i engelska och samhällskunskap om det inte var läskigt att det var sista lektionen. "Varför skulle det vara läskigt?" frågade jag. Jag undrade faktiskt på riktigt. Jag menar, självklart är det läskigt att man inte riktigt vet vad som ska hända efter studenten, fast jag skulle nog knappast säga att dem sista lektionerna var "läskiga". Det var mer i fredags, när min svensklärare sa att det var sista svensklektionen för mig, som jag tänkte: "Shit, det är det faktiskt!"

Imorgon är det den sista skoldagen. Då räknar jag inte med RG-avslutningen, som är på torsdag, för imorgon är det den sista "vanliga" skoldagen. Fast egentligen så blir det inga lektioner. Först ska jag ha teckenträning med min tolk och på samhällskunskapen ska vi fika.

På torsdag ska jag sjunga i gymnastiksalen för alla RG-elever. Det kanske jag har berättat, förresten? Sen ska jag bara ta mig igenom den allra sista natten i Kristianstad, innan det smäller!!

Jag är väldigt spänd och förväntansfull inför fredag! Ett sådant tillfälle får man ju bara en gång i livet. Jag är även glad att jag tar studenten nu och inte förra året, för då hade jag ändå blivit tvungen att gå kvar på riksgymnasiet ett år till. Jag tror inte att det ger samma känsla. Studenten innebär ju att det är slut på gymnasiet, i alla fall om man frågar mig. Det är många på riksgymnasiet som tar studenten efter tre år och sen fortsätter ett fjärde år. Det skulle jag aldrig palla, men det behöver jag inte tänka på, för nu slipper jag det. Från och med på fredag är gymnasiet slut för mig!!

I höst blir det Whilan. Ja, nu är det bestämt. Men först ett härligt sommarlov med två läger och förhoppningsvis mycket bad och sol.

Nu kan studenten komma!!!

Kommentera här: