JAG SKA BLI FÖRFATTARE!!

Utgivning av "Hur korkad får man bli" är på gång. Alltså, det är inte så att utgivningen är påbörjad eller något sådant, men... Låt mig ta det från början.
Det började med att jag fick en länk på facebook av en kompis. Det var ett företag, eller annorlunda förlag kanske man ska säga. De ger i alla fall ut böcker, men de har också lektörstjänst. Jag skickade in min bok "Hur korkad får man bli" till lektörerna och fick utlåtandet i måndags.
Det var ett långt dokument och det fanns (inte så oväntat) saker som kunde och måste förbättras för att manuset ska bli så bra som möjligt. Däremot så var det betydligt mer positivt än negativt. Lektören gillade storyn och skrev minst två gånger att manuset var trovärdigt och gav en tydlig bild av karaktärerna, då framför allt huvudpersonen Ellinor och hennes kompisar.
 
 
Som sagt så fanns det en del saker som bör förbättras och det tar jag förstås till mig på stort allvar. Jag har faktiskt redan börjat omarbeta boken.
Lektörstjänst var precis vad jag behövde! Hur fan ska man kunna göra något bättre, om man inte ens vet vad det är som behöver förbättras? Jag blev väldigt stolt över att de i övrigt verkade ganska nöjda med manuset.
Hur som helst så ska jag från och med nu ägna en stor del av min uppmärksamhet och koncentration åt att göra manuset så bra som det överhuvudtaget går. Kanske ska jag beställa en så kallade tilläggstjänst också, för att försäkra mig om att det inte finns några stavfel och korrekturfel. Sen så!!
Sen ska jag använda Vulkan för att trycka och ge ut min bok! Med andra ord så ska jag förverkliga min dröm! Jag är verkligen glad att min tjejkompis hittade och tipsade mig om Vulkan. Jag hade nog aldrig hittat det själv annars. Kolla bara! Det finns sätt att ge ut böcker, utan att behöva använda sig av ett vanligt förlag.
 
Visserligen kostar det ganska mycket pengar på Vulkan, men när man tänker efter så är det faktiskt värt det. Det viktigaste är ju att jag äntligen kan uppnå min dröm.
När jag hade läst lektörsutlåtandet så fick det mig att förstå lite mer varför de vanliga förlagen bara har tackat nej hela tiden. Jag läste och tänkte: "Aha! Det är klart att man inte kan trycka en bok med dem felen".
Jag tycker fortfarande att förlagen borde upplysa en om det, istället för att bara: "Vi har tyvärr bestämt oss för att inte anta ditt manus. Ditt manus passar inte in i vår utgivning". Jag menar, jag fattar ju att de inte har möjlighet att skriva ett så långt utlåtande.
 
Det måste ha gått åt en hel del jobb för lektören att göra det här, förutsatt att de gick in på detalj. Fast de vanliga förlagen borde faktiskt ändå nämna något kort om vad det är som gör att de inte vill anta min bok. Men skit samma. Det utlåtandet jag fick kommer så småningom att leda mig fram till författarkarriären!
Jag har funderat över om jag ska ge förlaget en sista chans när jag har arbetat klart med boken. Det kan ju finnas en större chans att de tackar ja sen. Fast jag vet inte. Det tar ju så himla lång tid att få svar från dem, så det kanske är lika bra att skita i det och ge ut boken på Vulkan istället, även om det är dyrt.
Ja, oavsett hur jag gör så är detta sjukt spännande! Jag kan ärligt talat inte tänka på något annat. Min dröm är på väg att uppfyllas! En dag kommer boken "Hur korkad får man bli", skriven av Mikaela Nilsson, faktiskt att finnas ute, så att vem som helst kan köpa och läsa den.
Och då är min författar-karriär påbörjad!! Fatta, alltså!!

Kommentera här: