Älskar min lägenhet!

Jag älskar verkligen min lägenhet. Den är perfekt på alla tänkbara och otänkbara sätt. Vardagsrummet är världens bästa att ha myskvällar i. Det är liksom upplagt för mysiga fredagskvällar med tända ljus och en bra film. I fredags hade jag filmkväll med en assistent. Både hon och jag älskar "High school musical" och har sett alla tre filmerna. Ettan och tvåan såg vi när jag bodde hemma hos mina föräldrar, trean såg vi i min lägenhet. I alla fall, i fredags kollade vi på den fjärde filmen, den som många missar. "High school musical, the Concert". Jo, jag vet att det finns en "High school musical 4" också, men det är helt andra skådisar i den, så jag vet faktiskt inte om jag har någon jättestor lust att se den. Om det är andra skådespelare, så känns det som om serien tappar sitt sammanhang. Troy ska ju spelas av Zac Efron, Gabriella ska spelas av Vanessa Hudgens och Charpay av Ashley Tisdale. Det är som om inga andra skådisar passar in i den bilden.

Vi kollade i alla fall på Concert-filmen i fredags. Det kändes lite som om vi var med i publiken, trots att vi i själva verket satt i mitt vardagsrum, flera år efter live-konserten. Jag vet inte vilket år filmen är inspelad, men det är i alla fall länge sen. Fast det är ju en live-film, så det känns verkligt.

Vi hade tänt levande ljus på det runda soffbordet och dukat fram chips, godis, choklad och läsk. Även om filmkvällen började med att jag tappade hela skålen med chips och även chokladasken på golvet, så lyckades vi göra det väldigt mysigt. Det stora hjärtat på väggen var också tänt, liksom de två små lamporna på byrån i hallen. Jag hade som vanligt tagit plats i massagefåtöljen och min assistent satt i soffan. Det var jättemysigt. Så mysigt blev det minsann aldrig när vi såg film i mitt gamla rum på Kalkstensvägen. Det är så här en äkta myskväll ska vara. Det enda som saknas är en liten vovve, som ligger i mitt knä och myser med mig. Men det kommer. Jag ska ju skaffa en hund, det har varit bestämt sedan länge. Jag måste bara hitta rätt sort först.

Jag har haft film-mys-kvällar fler gånger också. Förra helgen gjorde jag och en annan assistent en ostbricka och tittade på filmen "Min lilla syster". I onsdags såg jag och en tredje assistent på "High school musical 3".

Jag sitter i min massagestol typ varje dag. Ibland flera gånger om dagen. Jag älskar den! Fast ibland gör det lite ont med ryggmassagen, då jag säkert har knutor i ryggen. Jag brukar lyssna på musik från YouTube, talböcker från spelaren eller kolla på film, medan jag sitter i fåtöljen och njuter. Massagestolen är min favoritplats!

Om det är fint väder rullar jag ut på uteplatsen. De har höjt upp trädäcket, så att allting är i samma höjd. Innan var det ett trappsteg från den delen som har tak över sig ner till själva uteplatsen, men det har de tack och lov ändrat på nu. Det är väldigt skönt, för då kan jag själv komma ut. Förut var jag tvungen att ta hjälp av assistenterna varje gång jag skulle ut. Sen kan det inte hjälpas att jag blev lite nervös varje gång de skulle hjälpa mig ner för trappsteget. Jag fick en hissnande känsla och tänkte:

"Tänk om något går fel och de tappar rullstolen".

Jag tror att den tanken slog dem också, även om de inte sa det högt. Nu slipper jag den rädslan. Nu är det bara att köra rakt ut och sen lika enkelt rakt in igen. Smidigt va?

I torsdags fick jag besök av min moster och mina två kusiner Alexandra och Filip. De hade med sig två inslagna inflyttningspresenter. Det ena paketet innehöll en brödrost och det andra var en sådan som man har till att göra chokladfondue. Jag har redan använt brödrosten. Två dagar i rad åt jag rostat bröd till frukost.

Det är alltid lika kul att få besök och visa runt i lägenheten. Alla blir helt chockade över hur fint jag har det i mitt nya hem. Min moster sa:

"Jag trodde inte att här skulle vara så fint".

När folk blir så där chockade och förtjusta och tittar sig omkring med stora ögon, känns det nästan lite som om jag bor på ett slott. Alla älskar ju min lägenhet, jag också.

Nu har jag äntligen bakat i lägenheten också. Det blev kanelbullar. Jag gillar kanelbullar, tycker det är så gott. Det blev inte "lite" bullar heller, det kan jag lova. 60 stycken fick jag till. Goda blev de också. Nu kan jag bjuda mina gäster på nybakat också, inte bara färdiga chokladbollar i ask eller kanelbullar från Ikea. Det finns gott om nybakade bullar i min frys nu. Jag har tänkt att jag ska baka scones någon dag också. Vi får se när det blir.

Jag får även lite olika saker av min mamma, varje gång hon kommer hit. Ja, nu känner jag mig hemma i mitt nya hem.

Mina föräldrar har gjort om mitt gamla rum till ett gästrum. Där är verkligen förändrat nu. När jag var där inne, innan dem nya möblerna kom på plats, kände jag inte igen mig. Inte bara för att rummet var alldeles tomt, för det visste jag ju att det skulle vara. Jag tänkte:

"Shit vad litet mitt gamla rum är!"

Ja, jämfört med sovrummet i lägenheten är det litet. Mitt sovrum är bra mycket större än det gamla rummet hos föräldrarna på Kalkstensvägen, där jag har bott sen jag var 11 år gammal. Ja, jag var 11 år när vi flyttade dit. Jag har till och med en klädkammare i sovrummet i lägenheten på Knutsborg 16A. Det passar bra, eftersom jag har så himla mycket kläder.

 
 
1 Anonym:

skriven

Så himla härligt det låter! Kul att du trivs så bra i din lägenhet 😊 /Susanne

2 Anonym:

skriven

Härligt att du trivs så bra👍 Men det är ju inte så konstigt den är ju superfin😍
Kramar Faster

Kommentera här: