Vårkänslor

Sakta men säkert tittar våren fram. Det blir ljusare och ljusare ute. Vid den här tiden på dygnet skulle det redan ha börjat skymma, om det var december eller januari. Nej, mer än så. Det skulle nästan vara helt mörkt ute, fast klockan inte ens är sex. Nu, när jag tittar ut genom fönstret, är det helt ljust. Solen börjar gå i måln, men det är fortfarande ljust.

I morse var det så ljust, att min assistent inte ens behövde tända taklampan när hon sminkade mig. Fantastiskt! Dessutom såg jag att några blommor var på väg att slå ut. Eller, okej, min assistent såg det och berättade det för mig. Det börjar faktiskt bli varmare också. I lördags, när jag och två assistenter satt i solen, var det så varmt, att jag blev tvungen att ta av mig jackan och sitta i bara koftan. Men det gjorde verkligen ingenting, för sol och värme är precis vad jag vill ha! Jag är så jäkla trött på snö, regn, kalla vindar och gråa dagar. JAG VILL HA VÅR!! OCH SOMMAR!!

Igår hängde jag med mina föräldrar till skinnaffären Alexandra på Triangeln. Jag köpte en ny skinnjacka. Nu har jag tre skinnjackor. Eller, fyra egentligen. Jag fick två när jag fyllde år. En brun och en beige-aktig. Den jag köpte igår är svart i äkta skinn. Den har även blixtlås på ärmarna.

Jag älskar skinnjackor, tycker det är så snyggt! Nu har jag även en nu handväska av... Ja, kanske inte riktigt skinn, men någonstans i närheten. Den är svart, så den passar till allt. Den är även betydligt större än min gamla handväska, två fickor och allt, så i den här får det plats med fler saker. I den gamla väskan fick jag pressa ner plånbok, mobil, nyckel till hissen i skolan, ett läppglans och min lilla "maskot", en liten hund av trä, som jag har döpt till Ludde. Fast Ludde är så liten, så honom behövde jag inte direkt trycka mer. Det är hur som helst skönt med en större väska. Det bidrar till att jag äntligen kan använda min nya plånbok, som jag fick i julklapp, men inte har kunnat ha förrän nu, eftersom den inte fick plats i min på tok för lilla väska.

Jag blev så glad för min skinnjacka, att jag redan idag började använda den. Till den hade jag även nya byxor, som jag fick av min mamma, en skaf och min nya handväska. Jag kände mig snygg! Det var som om jag sken ikapp med solen, speciellt när jag satt framför dem där blommorna som var på väg att slå ut. Jag kände mig lite som en ny person, när jag drog till skolan i skinnjackan, skafen, väskan och utslaget hår.

Vår och sommar gör så mycket med mig. Jag blir gladare och mindre trött. På hösten och vintern blir jag bara deprimerad och vill ligga i sängen och sova, men mär värmen kommer ger det mig ny energi och nya krafter.

 
 
1 Anonym:

skriven

Visst blir man både piggare och gladare av lite ljus, sol och vårblommor☀️

2 Anonym:

skriven

Visst blir man både piggare och gladare av lite ljus, sol och vårblommor☀️

3 Anonym:

skriven

Visst blir man både piggare och gladare av lite ljus, sol och vårblommor☀️

4 Mikaela:

skriven

Absolut, det blir man verkligen! Man mår så mycket bättre i både kropp och själ.

Kommentera här: